Hogy áll a számlálás a csatatérállamokban?

2020. november 7. – 15:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pennsylvania (20 elektor, Biden vezet 28 833 szavazattal): a hivatalos állami honlap szerint 89 282 levélszavazatot és 101 421 provizórikus szavazatot kell még megszámlálni. Az állam legnagyobb városában, Philadelphiában a szavazatszámlálóknak még 25 ezer levélszavazatot kell feldolgozniuk, ezeket éjszaka készítették elő és magyar idő szerint szombat délután 1 óra óta számolják. Allegheny megyében pedig szombat délután három órától folytatódik majd a munka.

Georgia (16 elektor, Biden vezet 7248 szavazattal): a CNN szerint nagyjából 12 770 ideiglenes szavazólap lehet hátra. 8400 államon kívüli katona szavazatát nem dolgozták még fel ebben az államban, ezeknek magyar idő szerint pénteken 11 óráig kellett beérkezniük. Fulton megyéből magyar idő szerint szombat délelőtt 9 óra körül a jelentettek az eredményeket, ezeknek köszönhetően Joe Biden előnye nőtt. Gwinnett megyében elvileg ma összeszámolják az összes levélszavazatot és államon kívüli katonai szavazatot is.

Arizona (11 elektor, Biden vezet 29 861 szavazattal): az állam tájékoztatása szerint összesen 173 ezer szavazat vár még megszámlálásra az egész államban, beleértve azt a 47 ezer provizórikus szavazatot is, amelyek számlálását keddig nem lehet elkezdeni. Innen magyar idő szerint legközelebb szombat délután 5 illetve vasárnap hajnali 3 óra körül várhatóak friss adatok.

Nevada (6 elektor, Biden vezet 22 657 szavazattal): Még 124 ezer szavazat van hátra a CNN információi szerint, ezek többsége Clark megyéből való. Magyar idő szerint vasárnap hajnali hatkor és kora délután adhatnak közzé újabb adatokat, és a hétvégén végeznének a szavazatok többségével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől