26 évesen meghalt a vuhani brit, aki akkor lett koronavírusos, amikor senki sem tudta, mi az

2020. november 7. – 15:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elsők között adott hírt Wuhanból a világnak a koronavírussal járó betegség kínjairól az a brit fiatalember, akit a múlt héten holtan találtak walesi kollégiumi szobájában.

Egyelőre nem tudni, mitől halt meg a 26 éves Connor Reed, aki még tavaly novemberben kapta el a koronavírust Wuhanban – még mielőtt bárki hallott volna a Covid-19-ről. A kínaiul tanuló – és a városban angolt tanító – walesi fiatalember több mint három héten át tartó betegségéről naplót írt, majd a wuhani lezáráskor vált ismertté, rendszeresen hírt adva arról, milyen az élet a mindenki számára kötelező karantén idején, a csaknem négy hónapon át lezárt 8 milliós városban.

Connor több mint három hétig tartó betegségének naplóbejegyzéseit még az év elején publikálták. Ebből kiderült, hogy míg ő a koronavírussal küzdött, a lakásában élő macska is elpusztult valamilyen betegségben. Azt annak idején nem vizsgálták meg, hogy ennek köze lehetett-e a koronavírushoz.

A betegséget átvészelve Connor Reed előbb az évek óta Ausztráliában élő szüleihez ment, majd vissza az Egyesült Királyságba, hogy folytassa kínai tanulmányait a walesi egyetemen – írta a Walesonline.

Egyik szobatársa találta őt holtan a kollégiumban. A rendőrség a halál körülményeit vizsgálja, de a bűncselekmény gyanúját kizárta. Szülei mind az öngyilkosság, mind a kábítószer-fogyasztás lehetőségét kizárták. Apja – aki szakmája mellett lelki nehézségekkel küzdőkkel foglalkozik önkéntesként, így meggyőződése szerint felismerné, ha valaki súlyos depresszióval küzdene – két nappal Connor halála előtt beszélt a fiával telefonon. Életvidám volt, tele tervekkel, új barátokkal, jól érezte magát az egyetemen.

A szülők – akik a koronavírus miatti korlátozások következtében Ausztráliából csak online követhették fiuk walesi temetését – már megkapták a boncolási eredményeket, ám azok sem adtak érdemi információt arról, mi okozhatta fiuk halálát.

Nem lehetetlen, hogy vérrög okozta a halálát, amely akár a koronavírushoz is köthető lenne, de egyelőre ez sem több találgatásnál. A szakértők további orvosi vizsgálatokat ígértek, de a hivatalos tájékoztatás szerint három hónapot is igénybe vehet, hogy újabb eredményeket kapjanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!