Észak-Koreában mától tilos a dohányzás a nyilvános helyeken

2020. november 05. – 11:12

frissítve

Észak-Koreában mától tilos a dohányzás a nyilvános helyeken
Fotó: STR / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Észak-Koreában csütörtöktől tilos nyilvános helyen rágyújtani, így akarják az állampolgárok számára a „higiénikus lakókörnyezetet” biztosítani, írja a Guardian a KCNA észak-koreai állami hírügynökségre hivatkozva.

A dohányzási tilalomról szóló törvény célja az észak-koreaiak életének és egészségének védelme. Észak-Korea ezért szigorítja a cigaretta gyártásának és értékesítésének jogi és társadalmi ellenőrzését is. A törvény szerint tilos rágyújtani politikai és ideológiai oktatási központokban, színházakban és mozikban, valamint orvosi és közegészségügyi intézményekben.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2013-as adatai szerint Észak-Korea férfi lakosságának közel fele, 43,9 százaléka dohányzik. A statisztikát erősíti egyébként Kim Dzsongun is, aki láncdohányosként ismert, és akit az állami médiában közölt fotókon is gyakran látni cigarettával a kezében.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!