Kisebb lehet a fontossága a kispárti jelöltekre érkező szavazatoknak

2020. november 4. – 01:08

Másolás

Vágólapra másolva

Jo Jorgensen a legesélyesebb a „kisjelöltek” közül, a felmérésekben 2-4 százalék körül áll. A Libertárius Párt jelöltje a korlátozott kormányt támogatja, tehát szerinte a szövetségi kormánynak a lehető legkevesebb beleszólása kéne, hogy legyen a szavazók életébe. A jelöltek közül ő az egyetlen, aki atomenergiával oldaná meg a foszilis energiahordozók lecserélését. A párt 2016-os jelöltje Gary Johnson a szavazatok 3,28 százalékát gyűjtötte be, de Új-Mexikóban a 9,34 százalékot is elérte.

A Zöld Párt jelöltje Howie Hawkins, akinek 0-2 százalék az országos támogatottsága. Hawkins háromszor indult New York állam kormányzói székéért, ám egyszer sem nyert, a legjobb eredménye 4,8 százalék volt 2014-ben. Négy évvel ezelőtt, a párt akkori jelöltje, Jill Stein 1 százalékot szerzett, a legjobb eredményét Hawaii-on érte el (3 százalék).

A mostani felmérések szerint úgy tűnik, hogy a kispárti jelöltekre érkező szavazatoknak kisebb fontossága lesz, mint négy éve. Akkor Wisconsinban a libertáriusok és a zöldek együtt 138 ezer, Michiganben pedig 223 ezer szavazatot kaptak. Wisconsinban 23 ezer, Michiganben 11 ezer szavazattal nyert Trump.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!