Nigéria többsége rajong Donald Trumpért

2020. november 3. – 14:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az afrikai országhoz képest csak Izraelben, a Fülöp-szigeteken és Kenyában nagyobb a republikánus jelölt népszerűsége.

Donald Trump amerikai elnök megdöbbentően lekezelően tudott beszélni az afrikai népekről és országokról. A Reuters cikke az elnök által használt shit hole, vagyis pöcegödör kifejezésre emlékeztet.

(Ide kattintva olvashatók el a további friss cikkeink!)

Ez azonban egyáltalán nem zavarta azt a több száz nigériai felvonulót, aki Donald Trump amerikai elnököt, valamint Jézust, Nigériát és az Egyesült Államokat éltető pólókban, zászlókkal vonult fel Onitshában, Nigéria keleti részén.

Fotó: Samuel Anyaegbu / Living Christ Mission / Reuters
Fotó: Samuel Anyaegbu / Living Christ Mission / Reuters

A hírügynökség tudósítása szerint a felvonulókat az amerikai vízumszigorítások sem érdekelték, pedig Trump éppen ennek kapcsán fogalmazott úgy, hogy amennyiben beengednénk az afrikaiak az Egyesült Államokba, senki nem menne vissza azokba a pöcegödör országokba.

A gyűlést szervező Hezekiah tiszteletes ujjongásra szólított fel a győzelem reményében.

A Pew Research Center felmérése szerint a nigériaiak 58 százaléka bízik Trumpban, ennél magasabb arányt csak Izrael, a Fülöp-szigetek és Kenya mért, a Gallup európai közvélemény-kutatása szerint az európaiak csak 24 százalékban elégedettek az elnökkel.

A tudósítás több Trumpot ábrázoló művészt és felvonulót is megszólított, akik a legnagyobb tiszteletükről biztosították az elnököt és ahogy egy tüntető fogalmazott, nem zavar a vízumkorlátozás, ha olyan vezetőnk lenne, mint Trump, akkor eleve nem akarná senki elhagyni az országot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!