140 kilósra hízott Kim Dzsongun

2020. november 3. – 13:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Nincs egészségügyi problémája Kim Dzsongun észak-koreai vezetőnek, eltekintve attól, hogy túlsúlyos, és nyolc év alatt ötven kilót hízott – közölte újságírókkal a dél-koreai parlament egyik képviselője hírszerzési információkra hivatkozva.

Ha Degjun azt követően nyilatkozott, hogy a nemzeti hírszerző szolgálat zárt ülésen tájékoztatást adott a képviselőknek. Ebből kiderült, hogy Kim Dzsongun testsúlya most 140 kiló. Nyolc évvel ezelőtt, 2012 augusztusában még 90 kilós volt. Ez alapján évente 6-7 kilóval lett nehezebb – osztotta meg a felderítés értékelését a sajtóval a dél-koreai képviselő az MTI híradása szerint.

A titkosszolgálat szerint a vezető túlsúlyossága nem jelent különösebben veszélyt egészségére, mivel még elég fiatal. A szolgálat ugyanakkor feltételezi, hogy Kim Dzsongunt idén úgynevezett tarsalis alagút szindrómával kezelték, amely betegség fájdalommal, a lábujjak, a talp, a boka zsibbadásával jár, egyben járási nehézséget okoz.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető a Koreai Munkáspárt 75. alapításának évfordulója alkalmából rendezett katonai felvonuláson – Fotó: KRT TV / AFP
Kim Dzsongun észak-koreai vezető a Koreai Munkáspárt 75. alapításának évfordulója alkalmából rendezett katonai felvonuláson – Fotó: KRT TV / AFP

Az észak-koreai vezető április 11-e és május 2-a között nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Hosszú ideig tartó hiányzása miatt olyan híreszteléseknek láttak napvilágot, hogy beteg. Húsz nappal később azonban megjelent és felkeresett egy műtrágyát előállító gyárat.

Kim legutóbb október közepén jelent meg a nyilvánosság előtt, amikor könnyezve tartott beszédet az észak-koreai Munkáspárt 75. születésnapján rendezett katonai parádén. A vezető elismerte felelősségét, hogy nem volt a helyzet magaslatán, amikor az országát a koronavírus-járvány, környezeti katasztrófa sújtotta és nukleáris fenyegetés érte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!