Trump szerint az USA-t még Észak-Koreánál is nehezebb volt kezelni

2020. november 3. – 17:24

Trump szerint az USA-t még Észak-Koreánál is nehezebb volt kezelni
Fotó: Brendan Smialowski / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump reggel a Fox & Friends tévéműsornak adott interjút, ahol elmondta, nem hirdetné ki magát előre győztesnek, de nagyon jó esélyei vannak arra, hogy négy év után újra megválasszák az Egyesült Államok elnökévé.

A Fox műsorában megkérdezték Trumpot, hogy mikor tekintené magát győztesnek. Azt mondta, hogy csak akkor jelenti ki, hogy nyernek, ha az már tisztán látszik az eredményekből. Persze hisz abban, hogy győznek, és a közvélemény-kutatások eddigi eredményei a választókat próbálta meg befolyásolni.

Trump az elektori szavazatok megszerzésében is elég optimista. Azt mondta, mivel az emberek nagyra becsülik munkáját, túlszárnyalhatja négy évvel ezelőtti eredményét, amikor 306 szavazatot gyűjtött be. Ez gyakorlatban ez 304-et jelentett, mert végül republikánusok sem szavaztak rá. Az elnökségéhez elég lett volna 270 szavazat is, szóval bőven túlteljesítette a minimumot.

Az elnököt megkérdezték arról, hogy melyik országgal a legnehezebb tárgyalni, a riporter Észak-Koreát, Kínát és Oroszországot is említette. „Nem mennék olyan messzire, a legnehezebben kezelhető ország az Egyesült Államok” – válaszolt Trump, aki ezzel a demokraták elleni küzdelmeire utalt.

Az interjúban megkérdezték tőle, hogy élvezte-e az elnöki munkát, megérte-e. „Nos, ez gonosz volt. Szörnyű emberekkel volt dolgom, nagyon megtévesztő emberekkel kellett foglalkoznom” – válaszolta Trump, aki meg is nevezett néhányat demokrata ellenfelei közül, mint például Nancy Pelosit, Adam Schiffet és Chuck Schumert.

Az amerikai elnök az interjúban a demokraták alelnökjelöltjének, Kamala Harrisnek is odaszúrt, azt mondta, a megválasztása szörnyű dolog lenne a nőknek.

A Telex egész éjjel élőben követi az amerikai választási eredményeket. Ne maradjon le semmiről!

(via New York Post)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!