Számszeríjjal kivégezték az orosz kolbászkirályt

2020. november 2. – 12:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A dúsgazdag orosz üzletembert minden bizonnyal egy rablótámadás során ölhették meg.

Álarcos betörők a szaunán keresztül bemásztak, és számszeríjjal végeztek Vlagyimir Marugovval, az orosz kolbászkirályként emlegetett, ismert hús- és építőipari vállalkozóval Moszkvához közeli hétvégi házában – írja az MTI, orosz hírügynökségekre hivatkozva.

(Ide kattintva elolvashatja legfrissebb cikkeinket!)

Marugov ingatlanába több ismeretlen hatolt be, és a feleségével együtt megkötözte az Isztrai járás területén található Anoszino községben. A támadók pénzt követeltek. A nőnek sikerült elmenekülnie és a szomszéd házból kihívnia a rendőröket, akik kiérkezésükkor azonban a férfit már holtan találták.

Vlagyimir Marugov Forrás: Probiznes TV
Vlagyimir Marugov Forrás: Probiznes TV

Az Interfax hírügynökség szerint az elkövetők által használt gépkocsit a hatóságok megtalálták. Az ügyben gyilkosság címén az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) eljárást indított. A Rosszija 24 hírügynökség úgy értesült, hogy a nyomozók elsődleges feltételezése szerint a betörők rablás szándékával hatoltak be a házba a szaunán keresztül.

Marugov, aki Oroszország legnagyobb húscégei közül többet is birtokolt, gyakori szereplő volt az orosz bulvársajtóban, részben öt éven át tartó, bonyolult válása miatt, részben fia tragikus halála miatt.

A motorral száguldozó és Moszkva belvárosában végzetes balesetet szenvedő Alekszandr Marugov halála még diplomáciai bonyodalmakhoz is vezetett, mert az orosz sajtó egy része a baleset másik résztvevőjét, egy akkor 22 éves kirgiz vendégmunkást okolt a halálesetért, ami a közép-ázsiai államok és vendégmunkások körében nagy felháborodást váltott ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!