Biden a kampánybuszos akcióról: Soha nem láttunk még ilyet

2020. november 2. – 07:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden élesen bírálta Donald Trump republikánus elnök híveit, akik zaklatták egy demokrata párti kampánybusz utasait Texasban. „Soha nem láttunk még ehhez hasonlót. Mindenesetre soha nem volt még olyan elnökünk, aki azt gondolná, hogy ez jó dolog” – fogalmazott Biden Philadelphiában egy kampányrendezvényen az MTI szerint.

Az amerikai médiát bejárta az a szombaton készült videófelvétel, amelyen az látható, ahogy Texasban egy országúton több Trump-zászlókkal díszített kisteherautó és kamion körbevette, illetve megpróbálta megállítani és leszorítani a középső sávban haladó, Biden/Harris feliratú kampánybuszt, amelyet sikeresen lassításra kényszerítettek. Az esetről itt írtunk részletesebben.

Donald Trump még szombat este közzétette a felvételt Twitter-oldalán, és azt a megjegyzést fűzte hozzá: „szeretem Texast”. Erre reagálva Joe Biden felidézte, hogy az amerikai elnök legidősebb fia, ifjabb Donald Trump szintén közzétett egy videót, amelyen arra buzdította apja támogatóit, hogy másutt is járjanak el hasonlóképpen, mint Texasban.

„Kedves barátaim, mi nem vagyunk ilyenek. Mi ennél sokkal jobbak vagyunk” – hangoztatta Biden Philadelphiában. Bár baleset és sérülés nem történt, az incidens ügyében vizsgálatot indított a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is.

Vasárnap este újra reagált Trump a Twitteren, ismét megosztva a videót: „Véleményem szerint ezek a patrióták semmi rosszat nem tettek. Az FBI-nak és az igazságügynek a terroristákat, anarchistákat, az Antifa agitátorait kellene vizsgálniuk, azokat, akik felégették a demokraták által irányított városainkat és fájdalmat okoztak az embereknek.”

>>>> A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide >>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!