Balesetet okoztak és majdnem megállították a Biden-kampánybuszt az azt üldözőbe vevő Trump-rajongók Texasban

2020. november 1. – 11:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondták Joe Biden demokrata elnökjelölt szombatra tervezett kampányeseményeit Texasban, miután Donald Trump jelenlegi, republikánus elnök rajongói 100 zászlókkal felszerelt autóval körbe vették a Biden-csapat kampánybuszát az autópályán, és igyekeztek meggátolni, hogy az eljuthasson San Antonióból Austinba. A CNN tudósítása, és a csatorna által közzétett videók alapján

a trumpista konvoj tagjai dudáltak és mindenféle obszcén kifejezéseket kiabáltak át a kampánybusz utasainak, aztán pedig az autópálya közepén nagyjából 30 km/óra sebességre lassították a kampánycsapat autóit.

A csatorna beszámolója szerint meg akarták állítani a buszt, ami nem sikerült, viszont Biden kampánystábjának felvételei alapján neki is mentek a buszt kísérő egyik autónak.


A Biden-kampánycsapat végül értesítette a rendőrséget, így a kisbusz, illetve a konvoj rendőri kísérettel eljutott Austinba. A Biden-csapat azt is közölte, hogy a demokrata elnökjelölt és Kamala Harris alelnökjelölt nem volt a buszon, azon a kampánystáb tagjai és Wendy Davis kongresszusi képviselőjelölt utazott.

Donald Trump nem határolódott el az incidenstől, sőt meg is osztotta Twitteren az esetről készült egyik videót, annyit fűzve a történtekhez, hogy szereti az államot:

I LOVE TEXAS.

A texasi republikánus párt vezetője pedig úgy reagált: valójában nem a republikánusok, hanem a baloldaliak a felforgatók és a vandálok, a liberális sajtó viszont ezzel nem foglalkozik, csak várja, hogy Soros György kifizesse a csekket, úgyhogy hagyják őt békén, és készüljenek a vereségre.

Három nappal a választás előtt a FiveThirtyEight előrejelzése szerint Bidennek 90 százalék esélye van a győzelemre, a legismertebb adatelemző oldal szerint nem látszik lényeges elmozdulás az elmúlt napokban, noha korábban valamivel szorosabb lett az állás. A RealClearPoliticsen viszont a hat legfontosabb csatatérállamban az október közepi 5 százalékpontos előnyről mostanra 3,4 pontra csökkent Biden előnye.

Texas kiemelten fontos lesz a keddi elnökválasztáson, akár itt is eldőlhet a választás. Ez ugyanis egy óriási állam, nagyon sok, 38 elektori szavazattal, amelyeket az elmúlt évtizedekben könnyedén bezsebeltek a republikánusok. Most viszont Trump éppen hogy csak vezet Bidennel szemben, ráadásul

Texasban már 9,6 millióan szavaztak, többen, mint ahányan 2016-ban összesen.

Az amerikai elnökválasztási kampány hajrájáról részletesenbeszámoló cikkünket itt lehet elolvasni.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!