Trump elmagyarázná Európának, hogyan kell védekezni a koronavírus ellen

2020. november 2. – 08:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump szerint drákóiak azok a korlátozó intézkedések, amelyekkel Európa próbálja megállítani a koronavírust. Hozzátette: „most aztán majd újból mindent az elejéről kell kezdeniük. Mi az ördögöt csinálnak? Azon gondolkodom, hogy majd átmegyek és elmagyarázom nekik” – idézte az MTI a politikust.

Trump azt hangoztatta, hogy ő éppen most vezényli le a visszatérést a normális hétköznapi élethez, s teszi ezt úgy, hogy az országot nem zárták le. „Elmondhatom, hogy nálunk nincs lezárás” – mondta az egybegyűlteknek, akik ovációval fogadták szavait. Ígéretet tett arra is, hogy az Egyesült Államok egyes részeit soha többé nem zárják le.

Az Egyesült Államokban már több mint kilencmillió koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, a betegség szövődményeiben több mint 230 ezer ember halt meg.

A demokraták és szakértők bírálják Trumpot, amiért egy világjárvány közepén több ezer ember előtt tart tömeggyűléseket. Az alábbi, november 1-én a Georgia állam Rome nevű városának repterén készült fotón például az látható, hogy alig valaki viselt maszkot az elnök előtti lelátón:

MTI/AP/Evan Vucci
MTI/AP/Evan Vucci

Egy friss tanulmány szerint csak Trump kampányrendezvényei miatt 30 ezren fertőződhettek meg az USA-ban, a gyűlések miatt pedig 700 ember vesztette életét. Az áldozatok nem feltétlenül a résztvevők közül kerültek ki. Erről részletesen itt írtunk.

>>>> A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide >>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!