Őrizetbe vették a lyoni ortodox pap feltételezett támadóját

2020. november 1. – 08:22

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vettek egy férfit a dél-franciaországi Lyonban, akiről azt feltételezik, hogy szombat délután rálőtt egy ortodox papra egy görög templom közelében, írja az MTI. A gyanúsított indítékai egyelőre nem ismertek – közölte a helyi ügyészség.

„Jelenleg semmilyen feltételezést nem zárunk ki, és nem is részesítünk előnyben”

– jelezte Nicolas Jacquet lyoni főügyész. Az előállított férfi megfelel a szemtanúk által adott személyleírásnak, de a támadáshoz használt fegyver nem volt nála. A hatóságok jelenleg vizsgálják az esetleges érintettségét az emberölési kísérletben.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Arról korábban beszámoltunk, hogy rálőttek egy ortodox papra a közép-franciaországi Lyonban egy görög templom közelében. A görög állampolgárságú, 52 éves pap éppen a templomot zárta be a város hetedik kerületében, amikor egy lefűrészelt csövű puskával kétszer rálőttek. A papot a helyszínen életveszélyes sérülésekkel kezdték el kezelni, majd súlyos állapotban kórházba szállították. A férfi a mentősöknek azt mondta, hogy nem ismeri a támadóját.

A támadásnak nem voltak szemtanúi, miután a koronavírus-járvány megfékezésére kihirdetett karantén miatt nem lehet indok nélkül az utcán tartózkodni, azt ugyanakkor tudni lehet, hogy nem volt istentisztelet, a pap nem viselt reverendát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!