Több mint 13 millió forintot fizetett Aladdin állítólagos csodalámpájáért egy indiai doktor

2020. október 31. – 22:47

frissítve

Több mint 13 millió forintot fizetett Aladdin állítólagos csodalámpájáért egy indiai doktor
Forrás: Uttar Pradesh Police

Másolás

Vágólapra másolva

Egészen bizarr ügy nyomán tartóztattak le két férfit az indiai Uttar Prades államban, akik több mint 3 millió rúpiáért, vagyis nagyjából 13 millió forintért adtak el egy szerencsével és vagyonnal kecsegtető lámpást egy indiai doktornak. Az átverés részeként elhitették a doktorral, hogy képesek dzsinneket előhívni a lámpásból, egyikük pedig Aladdinnak is beöltözött, hogy megtévessze a férfit, ami a jelek szerint remekül sikerült – írja a BBC.

A férfi a héten tett feljelentést az államban található Mirát rendőrségén, ahol elmondta, akkor találkozott a lámpával, amikor két férfi megkérte őt, hogy kezelje a gyengélkedő anyjukat. A kezelés ideje alatt egyre többet beszéltek neki egy csodatevőről, aki állítólag gyakran meg is látogatta őket az otthonukban, egy idő után pedig arra buzdították a doktort, hogy ő is találkozzon a guruval. A nagy unszolás után végül belement a dologba, a csodatevő pedig ránézésre egy lámpás segítségével valóban csodákat is tett. Elmondása alapján

egy alkalommal a saját szemével látta Aladdint, más beszámolók alapján pedig a két férfi egy dzsinnt is többször előhívott egy lámpásból, hogy meggyőzzék, tényleg egy mágikus eszközről van szó.

A doktor sosem vihette el a lámpát, sőt, hozzá sem érhetett, de a jelek szerint annyira meggyőző volt a performansz, hogy csak később jött rá arra, hogy az előtte megjelenő figura az őt átverő férfiak egyike volt egy jelmezben. Így aztán bátran belement abba, hogy több mint 3 millió rúpiát fizessen a lámpáért, ezzel pedig úgy érezhette, hogy még jól is járt, eredetileg ugyanis ötször ennyit akartak legombolni róla.

Végül aztán mégis rájött, hogy a lámpa nem hoz szerencsét és gazdaggá sem teszi őt, miután pedig jelentette a dolgot a rendőrségen, hamar le is kapcsolták a két tettest, és a lámpa is a rendőröknél végezte. A hivatalos tájékoztatás szerint egyébként nem a doktor volt az egyetlen, akit sikeresen átvert ez a csapat. A két férfin kívül egyelőre csak a nőről tudják biztosan, hogy része volt a csalássorozatban, őt jelenleg is keresik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!