Egy hónapos lezárásra készül Anglia is

2020. október 31. – 12:54

Másolás

Vágólapra másolva

Egy hónapos lezárásra készül a brit kormány, a BBC birtokába került tervezet szerint azt remélik, hogy karácsonyra már enyhíthetnek majd a szigorításokon. A kijárási korlátozást valószínűleg hétfőn jelentik be, az egyetemek és az iskolák várhatóan nyitva maradhatnak majd.

A dokumentum annak a szakértői csapatnak az anyaga, amelynek munkájára támaszkodva Boris Johnson kormánya meghozza a járványügyi intézkedéseket. Az előrejelzések azt mutatják, hogy a briteknél decemberben vagy januárban tetőzhet a járvány.

A kormányzati dokumentumok szerint az Egyesült Királyságban sokkal több ember halhat meg ősszel a járvány következtében, mint az első hullám idején, ha nem vezetnek be jelentős korlátozásokat. Az egyik számítás szerint a kórházi kapacitások már karácsony előtt telítődhetnek, ha a kormány nem intézkedik időben.

Akár a négyezret is elérheti a napi halálozások száma, de ez csak akkor valószínű, ha nem szigorítanak, a kalkulációk többsége napi kétezer halottat jelez előre. Az első hullám idején a napi ezret érte el az elhunytak száma.

A járvány egyre nagyobb mértékű terjedése miatt hasonló döntéseket hoztak Belgiumban, Franciaországban és Németországban is.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!