Letartóztatták Kínában a férfit, aki bedrogozva szórta a pénzt a 30. emeletről

2020. október 29. – 14:19

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatták a kínai rendőrök azt a 29 éves férfit, aki metamfetamint fogyasztott, majd transzszerű állapotban elkezdett pénzt szórni a harmincadik emeleti lakása ablakából az ország délnyugati részén található Csungking városában – írja a Guardian.

Az október 17-i esetről videó is készült, amin jól látszik, hogy a ház előtti úton a forgalom lelassult, és időnként le is állt az arra járó emberek miatt, akik az autójukból kiszállva próbálták meg elkapni a bankjegyeket. Az eset miatt hamarosan riasztották a rendőröket, akik a kiérkezésük után nem sokkal őrizetbe vették a férfit. Közleményükben azt írták, hogy a férfit letartóztatták drogfogyasztásért, és jelenleg kezelés alatt áll.

Az égből hulló bankjegyekForrás: bjnews.com.cn
Az égből hulló bankjegyekForrás: bjnews.com.cn

Csungkingben egyébként valamiért elég népszerű elfoglaltság a pénzszórás, három éve egy nő kezdett el az autók között járkálva bankjegyeket dobálni, amiket az őt követő rendőr mind fel is szedett. A nő összesen 16 ezer jüant, vagyis majdnem 750 ezer forintot hajigált el, állítása szerint azért, mert rossz kedve volt. Tavaly egy másik városban 100 ezer jüant, vagyis majdnem 4,7 millió forintot dobált szét mérgében egy férfi, mert rossz napja volt, később azonban elmondta, hirtelen döntést hozott, és arra kérte az embereket, hogy adják vissza neki a pénzt. Forgalmi dugó akkor is volt, az emberek ugyanis egymást taposva igyekeztek összeszedni a pénzt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!