Az év legsúlyosabb hajószerencsétlensége történt Szenegál partjainál

2020. október 29. – 18:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább 140 menekült fulladt a tengerbe egy hajótörés után Szenegál közelében, áll az ENSZ migrációs ügynökségének csütörtöki közleményében. Ez volt az idei éve eddigi legsúlyosabb hajószerencsétlensége, írja a CNN.

A hajó körülbelül 200 embert szállított, médiaforrások szerint a szenegáli és a spanyol haditengerészet, valamint a közelben tartózkodó halászok 59 embert tudtak kimenteni, valamint 20 ember holttestét emelték ki a vízből. Az Egyesült Királyság Nemzetközi Migrációs Szervezete (IOM) szerint a hajó a Kanári-szigetek felé tartott, ám nem sokkal azután, hogy kihajózott M'bour kikötőjéből, a nyugat-szenegáli partok közelében kigyulladt és felborult.

A szervezet szerint az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a menekülthajók száma, amikkel jellemzően Nyugat-Afrikából akarnak eljutni a Kanári-szigetekig. „A kormányok, partnerek és nemzetközi szervezetek közötti összefogásra van szükség, hogy felszámolhassuk az emberkereskedő- és csempészhálózatokat, amelyek kihasználják a kétségbeesett fiatalokat” – mondja Bakary Doumbia, az IOM szenegáli misszióvezetője.

A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!