Közös uniós fellépést sürget a járvány miatt az Európai Bizottság elnöke

2020. október 28. – 19:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Arra kéri az Európai Bizottság elnöke az uniós országok vezetőit, hogy nyújtsanak segítséget egymásnak a járványkezelésben, mert Belgiumban például hamarosan elfogynak a szabad kórházi ágyak.

Ursula von der Leyen elmondta, hogy a fertőzöttségi szint növekedésével Belgiumban nagyjából két héten belül elfogynak a kórházi ágyak, miközben Hollandia már megkezdte a német gócpontokból átszállítani a betegeket magukhoz. Eközben Franciaországban a komplett egészségügy fele már kizárólag csak koronavírusos betegekkel foglalkozik. Von der Leyen elismerte, hogy az uniós országok valószínűleg túl sokat enyhítettek a korábbi szigorításokon.

Szerinte csak úgy lehet alacsonyan tartani a fertőzöttek számát és csökkenteni a haláleseteket, ha a kormányok összedolgoznak és megosztják egymással az adataikat. Ezért csütörtökön a 27 állam vezetőivel folytat videókonferenciát, hogy elkezdhessék a tagországok kórházainak kapacitását összevetni, megvizsgálni.

Von der Leyen hozzátette, hogy az idei karácsony egészen más lesz, mint az eddigiek, és tagországok állampolgárainak viselkedésén múlik, hogyan tudja az Unió átvészelni a következő heteket. (via Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!