Krakkói futballhuligánok terjesztettek kábítószert Európa több országában

2020. október 27. – 21:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Krakkói futballhuligánokhoz kapcsolódó kábítószer-kereskedő nemzetközi hálózat 13 tagját állították elő a lengyel, a spanyol és brit hatóságok, a szervezett bűnözői csoport 2011 óta 15 tonna marihuánát csempészett 88 millió euró értékben – közölte az Európai Unió (EU) rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) kedden.

A hágai székhelyű szervezet tájékoztatása szerint a három éven keresztül tartó nyomozás arra derített fényt, hogy Krakkó egyik sportklubjának a futballhuligánjaiból álló bűnözői hálózat nagy mennyiségű kábítószert, elsősorban hasist, marihuánát és kokaint termelt és vásárolt, majd csempészett és értékesített egy albán bűnözői csoporttal együttműködésben.

A bűnszervezet teherautók rakományába, vagy a járműveken kialakított rejtett rekeszekben szállították a kábítószert több uniós országba, köztük Spanyolországba, Belgiumba, Németországba, Hollandiába, Lengyelországba és az Egyesült Királyságba. A csoport tagjait a spanyolországi Alicantéban illetve Lengyelországban állították elő.

Az összehangolt művelet során a hatóságok négy kannabisz-ültetvényre bukkantak, 3,4 tonna kendernövényt, 1,4 tonna hasist, 280 kilogramm marihuánát, különféle fegyvereket, köztük bozótvágó késeket, könnygázgránátokat, lőfegyvereket, elektronikai eszközöket, 11 ellopott járművet, ingatlanokat, valamint bankszámlákon tartott több mint 3 millió eurót (mintegy egymilliárd forint) foglaltak le. (MTI)

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!