Az indiai filmipar is szenved, és azok jártak a legrosszabbul, akik a legkevesebbet keresték

2020. október 27. – 14:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Indiában a koronavírus-járvány kitörése óta bezártak a mozik, és leálltak a forgatások is. Bollywood és az indiai filmipar a túlélésért küzd, ahogy azok a statiszták, háttértáncosok és munkások is, akik eddig is éhbérért dolgoztak a filmprodukciókban. A Deutsche Welle stábja ellátogatott az egyik statisztához, aki még nem tudja, miből fogja eltartani négyfős családját, ha továbbra sem kap megbízásokat.

(A videó a Deutsche Wellével való együttműködés keretében jelent meg a Telexen.)

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass