Kommandósok rohamoztak meg egy tankert Anglia partjainál

2020. október 25. – 22:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hét embert őrizetbe vettek vasárnap a La Manche csatornában található Wight-sziget mellett egy tankeren kialakult incidens nyomán a brit különleges alakulatok – közölte a brit védelmi minisztérium alapján az MTI.

A fegyveres erők ellenőrzésük alá vonták a hajót, hét személyt őrizetbe véve, áll a tárca közleményében. Értesülések szerint a hajó legénységének nem esett bántódása.

A Nave Andromeda – Fotó: Isle Of Wight Radio Via Facebook/via REUTERS
A Nave Andromeda – Fotó: Isle Of Wight Radio Via Facebook/via REUTERS

Arról tájékoztattak minket, hogy több potyautas volt a fedélzeten, akik verbálisan megfenyegették a legénységet – közölte korábban a hampshire-i rendőrség szóvivője a Sky News brit hírtelevíziónak nyilatkozva. Nem jelentettek sérülteket, tette hozzá.

Sandown városától délre több órás nagyszabású rendőrségi művelet folyt a Nave Andromeda tanker fedélzetén. A hajó körül több mérföldre lezárták a térséget. A műveletben a parti őrség helikopterei is részt vettek.

A tengeri hajóforgalmat figyelő MarineTraffic.com internetes portál szerint a tanker több órán át cikk-cakkban haladt a Wight-sziget partjai előtt. A helyi sajtó először arról jelentett, hogy a tankert esetleg eltéríthették. Később a hajó tulajdonosainak jogi képviselői ezt cáfolták a BBC szerint.

A libériai zászló alatt hajózó 228 méter hosszú, 42 ezer tonnás tanker október elején futott ki Nigériából és vasárnap reggel kellett volna megérkeznie Southampton kikötőjébe. A potyautasokkal kialakult vita azonban látszólag megakadályozta ezt.

>>> A Telex további friss cikkeiért pedig kattintsanak ide <<<

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!