Trump beismerte, hogy van kínai bankszámlája

2020. október 21. – 08:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump beismerte, hogy egy kínai banknál vezet számlát, írja a BBC a New York Timesra hivatkozva. A számla kezelője a Trump International Hotels Management,

a vállalat helyben fizetett adót 2013 és 2015 között több mint 188 ezer dollár értékben.

Az elnök szóvivője szerint a társaság „az ázsiai piaci lehetőségeket igyekezett feltérképezni a szállodai szektorban”.

Az ügy azért érdekes, mert Trump korábban rendszeresen bírálta a Kínával üzletelő amerikai vállalatokat, sőt, kereskedelmi háborút is kezdett a két ország között.

Trump adóbevallása meghatározó téma volt az amerikai politikában az elmúlt hetekben. A New York Times által megszerzett dokumentumok alapján Trump az elnöksége előtti tizenöt évből tízben nem fizetett személyi jövedelemadót, mert azt jelentette az adóhivatalnak, hogy legtöbb vállalkozása veszteséges. A cikkek szerint 2016-ban és 2017-ben csak 750-750 dollár személyi jövedelemadót fizetett be, személyesen pedig 421 millió dollárnyi hitele van.

Az elnökválasztás első tévévitáján Trump azt mondta, hogy 2016-ban és 2017-ben is több millió dollár személyi jövedelemadót fizetett be, amit majd meg is mutat. Ahogy azonban már évek óta többször, most is kijelentette, hogy csak a törvényi lehetőségeket használta ki, és majd akkor mutatja meg az adóbevallását, ha befejeződik a cégeinél végzett könyvvizsgálat.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!