Megpróbált megszökni a börtönből Peter Madsen dán feltaláló, a tengeralattjárós kéjgyilkos

2020. október 20. – 13:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy bombával fenyegetve megpróbált megszökni a börtönből Peter Madsen dán feltaláló, a tengeralattjárós kéjgyilkos, de az életfogytiglanra ítélt férfit elfogták, írja az MTI.

A szökési kísérlet hírét elsőként az Ekstra Bladet című lap közölte kedden, publikálva egy rövid videófelvételt is, amelyen a rendőrök által körülzárt Madsen egy kerítés mellett ül. Később a rendőrök elszállították onnan a férfit.

Fotó: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix / AFP
Fotó: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix / AFP

Az újság úgy értesült, hogy a Kim Wall svéd riporternő meggyilkolásáért és feldarabolásáért elítélt Madsennek egy nála lévő állítólagos bomba felrobbantásával fenyegetőzve sikerült kijutnia a Koppenhágától nyugatra fekvő börtönből. A Sky szerint Madsen egy pisztolynak látszó tárggyal is fenyegette a rendőröket. A szökéssel kapcsolatos részletekről azonban egyelőre keveset tudni.

>>> A Telex további friss híreiért kattintson ide <<<

A 49 éves feltaláló, rakétamérnök 2017 augusztusában egy saját maga által épített tengeralattjárón szexuális örömszerzés céljából megkínozta és megölte Kim Wall 30 éves svéd újságírónőt, aki azért szállt fel Madsen tengeralattjárójára, mert riportot akart készíteni a feltalálóról. Az áldozatot a férfi feldarabolta, a testrészektől a Dánia és Svédország közti tengerszorosban szabadult meg, de azokat később partra sodorta a víz.

Madsen a 2018-as bírósági perben tagadta a nő megölését, csak azt ismerte el, hogy feldarabolta és a tengerbe dobta. Aztán egy nemrég sugárzott tévés dokumentumfilmben, telefoninterjúban bevallotta a gyilkosságot is.

Cikket akart írni Madsenről

Kim Wall 2017. augusztus 10-én este szállt be Koppenhágánál az UC3 Nautilus nevű, házilag készített, 18 méter hosszú tengeralattjáróba, hogy cikket írjon Madsenről. Az újságírónő barátja éjjel jelentette a rendőrségen, hogy Wall nem érkezett haza. A kutatócsoportok azonnal elindultak a Koppenhága és Svédország közötti tengerszoroshoz. Később kiderült, hogy a tengeralattjáró elsüllyedt.

A járművet megtöltő víz azonban nem mosott el mindent, a rendőrök így is találtak nyomokat. Madsen megmenekült, őrizetbe vették, és kihallgatták. Először azt mondta, hogy még este kitette Wallt ott, ahonnan elindultak. A nyomozás során később kiderült: a tengeralattjárót a feltaláló szándékosan süllyesztette el.

Az itt még ép, Madsen által épített tengeralattjárót 2018-ban a hatóságok elpusztítottákFotó: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP
Az itt még ép, Madsen által épített tengeralattjárót 2018-ban a hatóságok elpusztítottákFotó: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP

Később egy fej- és végtagok nélküli torzót találtak a dán főváros közelében, majd DNS-vizsgálattal bebizonyosodott, hogy az újságírónő maradványait találták meg, akit egyértelműen szándékosan csonkítottak meg. A tengeralattjárón is megtalálták a nő vérét.

15 késszúrás

Később kiderült, 15 késszúrás okozta az újságírónő halálát, és a holttesten megtalálták Madsen DNS-ét is. Sőt, a dán feltaláló számítógépén olyan videófelvételeket is találtak, amelyek nők megölését ábrázolják, a férfi gyűjtötte az erőszakos videókat, és különösen vonzódott a nők lefejezését ábrázoló jelenetekhez.

A férfi elleni vád a gyilkosság mellett végül nemi erőszak nélküli szexuális támadás elkövetése lett, mivel az újságírónő nemi szervein 14 belső és külső késszúrás nyomait találták.

„Holdfényben hajózom. Puszi a cicáknak!”

„A Nautilusszal kalandozom, holdfényben hajózom. Nem merültem. Puszilom a macskákat!”– Madsen ezt a szöveget sms-ezte feleségének húsz perccel azután, hogy a tengeralattjárón feldarabolta Kim Wallt.

A rendőrség egy csomó darabolós horrorfilmet, lefejezős videót és más „szakirodalmat” is talált az elsüllyesztett tengeralattjáró fedélzetén, és az is kiderült, hogy Madsen Wall lefejezése előtt rákeresett a művelet helyes végrehajtására.

Később dokumentumfilm is készült a brutális gyilkosról, amelynek premierje 2020 januárjában volt a Sundance Filmfesztiválon, aztán a megszólalók közül többen is azt kérték a készítőktől, hogy vágják ki a nyilatkozatukat, vagy tegyék őket felismerhetetlenné.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!