Trump azon gúnyolódott, hogy Biden elnökként hallgatna a tudósokra

2020. október 19. – 22:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke vasárnap este a nevadai Carson Cityben tartott kampányrendezvényen azt mondta, hogy ha a novemberi elnökválasztáson a Demokrata Párt jelöltje, Joe Biden nyer, akkor Biden elnökként hallgatni fog a tudósok tanácsára a koronavírus-járványnál kapcsolatban, ami még több lezárást és korlátozást jelentene az országnak, írja a Business Insider.

Trump szerint Biden támogatói „átadnák a jövőjüket a vírusnak”, majd gúnyosan megjegyezte, hogy ha ő teljes mértékben hallgatna a tudósokra, akkor az ország most súlyos gazdasági visszaesésben szenvedne. Ehelyett úgy véli, az Egyesült Államok olyan, mint egy rakéta, utalta ezzel az ország gazdasági mutatóira.

Joe Biden később csak egy igennel reagált a Twitteren Trump azon „vádjaira”, miszerint ő hallgatni fog a tudomány képviselőire, ha elnökké választják. Biden kampányának szóvivője, Andrew Bates nyilatkozatban utasította vissza Trump kommentjeit, amelyek szerinte értelmetlenek voltak. A Facebookon korábban széles körben elterjedt, hogy Biden „bezárná” az országot, amíg nem készül el a koronavírus elleni vakcina, ám stábja szerint Biden nem tett ilyen kijelentést.

Trump a pandémia során elszakadt tanácsadói és az egészségügyi hatóságok tudományos konszenzusától. A Fehér Ház koronavírus-munkacsoportjának tagjának, Dr. Anthony Faucinak a véleményét többször is figyelmen kívül hagyta.

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint a koronavírust eddig több mint 8,1 millió ember kapta el az Egyesült Államokban, és több mint 219 ezren belehaltak a vírus szövődményeibe.

>>> A Telex további friss cikkeiért pedig kattintsanak ide <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!