Homofób megjegyzése miatt lemondásra szólították fel az észt belügyminisztert

2020. október 17. – 19:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az észt elnök szerint homofób megjegyzései miatt Mart Helme belügyminiszter nem alkalmas a kormányzásra. „Egy ilyen nézetekkel rendelkező tárcavezető nem való az Észt Köztársaság kormányába” – fogalmazott Kersti Kaljulaid az MTI beszámolója szerint.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

A radikális jobboldali Észt Konzervatív Néppárt alapítója és alelnöke, Mart Helem nemrég egy interjúban jelentette ki, hogy nem kedveli a homoszexuálisokat. Azt tanácsolta nekik, hogy költözzenek inkább Svédországba.

Aüri Ratas miniszterelnök is elhatárolódott Helmétől, és a Facebookon sajnálatosnak nevezte kijelentéseit szombaton. Megjegyezte, a homofóbia nem része a koalíciós megállapodásuknak.

Az észt ellenzék Helme lemondását követelte.

A belügyminiszter 2019 végén a finn kormányt gúnyoló megjegyzéseivel keltett felzúdulást. Az EU-ellenes és egyben bevándorlásellens Észt Konzervatív Néppárt a 2019-es választások óta az észt kormány tagja. Pártja gyakran vált ki felháborodást botrányaival, valamint provokatív akcióival és állásfoglalásaival.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!