Szijjártó Péter végre keményen beszólt Belarusznak: nem igaz, hogy hasonlítunk rájuk

2020. október 16. – 15:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Never ever, vagyis még soha nem voltak ilyen jók a magyar–amerikai kapcsolatok. Joe Biden ezért támad!

Magyarország és az Egyesült Államok kapcsolata soha nem volt olyan jó, mint most – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki Facebook-bejegyzésében. Mindezt annak kapcsán állapította meg a politikus, hogy Joe Biden demokrata elnökjelölt Lengyelországot és Magyarországot a totalitárius rendszerekkel említette együtt, és Belaruszhoz hasonlította őket.

(Ide kattintva olvashatók további cikkeink.)

A politikus azt mondta, hogy a NATO-t a széthullás veszélye fenyegeti, ami szerinte a Belaruszban, Lengyelországban és Magyarországon történtekből látható. Hozzátette, hogy megnőtt a totalitárius rezsimek száma a világon.

Szijjártó Péter közölte: Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök hasonló álláspontot képvisel az illegális migráció, a határvédelem, a biztonság, a családok támogatása és a keresztény közösségek megvédése ügyében. A külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy a demokrata kihívó nyilván emiatt vonta bele Magyarországot az elnökválasztási kampányba. Szijjártó Péter szerint ami a kijelentés konkrét tartalmát illeti, annak a valósághoz semmi köze nincsen.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass