Letartóztatták a Repülő Spagettiszörny Egyház orosz vezetőjét

2020. október 16. – 14:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatták a Repülő Spagettiszörny Egyház (FSM) orosz vezetőjét, Mihail Joszilevicset, adta hírül a paródiavallás honlapja és a Times is.

Joszilevicset azzal vádolják, hogy együttműködött az Open Russia nevű ellenzéki szervezettel, amit az orosz kormány törvényen kívül helyezett. A férfit azzal vádolják, hogy független választási megfigyelőknek tartott oktatást a Repülő Spagettiszörny Egyház épületében Nyizsnyij Novgorodban.

A Telex friss híreit itt találja >>>

A rendőrök lefoglalták a férfi telefonját és számítógépét, útlevelét bevonták, bankszámláját pedig blokkolták. Egyik barátjához, az újságíró-aktivista Irina Szlavinához is kiszálltak a rendőrök néhány héttel korábban. Szlavina a rendőri akció után egy nappal öngyilkosságot követett el.

Mihail JoszilevicsFotó: spaghettimonster.org
Mihail JoszilevicsFotó: spaghettimonster.org

A Repülő Spagettiszörny Egyházat 2005-ben alapították meg az Egyesült Államokban, az alapító Bobby Henderson volt, aki az Oregoni Állami Egyetem hallgatójaként tiltakozott Kansas állam iskolaszéke ellen, ami az evolúció mellett az intelligens tervezettség elméletét is be akarta vezetni az oktatásba. Az intelligens tervezés leginkább a kreacionizmushoz áll közel, ami isteni beavatkozást is vél a természeti folyamatokban.

Henderson erre válaszul a Repülő Spagettiszörny létezése mellett tett hitet, szerinte ez a teremtő spagettire és két húsgombócra hasonlít, és kérte, hogy a teremtés pasztafáriánus értelmezését is tanítsák.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!