Kábítószer-kereskedelem miatt őrizetbe vették Mexikó előző védelmi miniszterét

2020. október 16. – 22:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Los Angelesben őrizetbe vették Mexikó korábbi védelmi miniszterét, kábítószer-kereskedelemmel vádolják Salvador Cienfuegos tábornokot. A hírt Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök is megerősítette, ugyanakkor azt mondta, Mexikó nem rendelkezik további részletekkel, a letartóztatás okairól az Egyesült Államok tud bővebb információkat adni.

Hozzátette, a tábornok elleni nyomozást ugyanaz a New York-i bíróság folytatja, amely korábban életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte a Köpcös (El Chapo) néven ismert Joaquín Guzmán mexikói drogbárót. Ugyanez a bíróság vádolta meg korábban Genaro García Luna volt közbiztonsági minisztert azzal, hogy a hatóságokkal szemben védelemben részesítette a Köpcös vezette Sinaloa nevű drogkartellt.

Cienfuegos a legmagasabb rangú mexikói tisztségviselő, akit az Egyesült Államokban letartóztattak García Luna őrizetbe vétele óta.

Sajtóhírek szerint a tábornokot azzal gyanúsítják, hogy kapcsolatban állt a Sinaolával együttműködő Beltran Leyva nevű drogkartellel, miközben fontos tisztséget töltött be a hadseregben.

Cienfuegos 2012 és 2018 között töltötte be a védelmi miniszteri posztot Mexikóban. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!