Kiszivárgott levelek szerint Joe Biden is részt vehetett fia ukrajnai ügyleteiben

2020. október 15. – 06:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A New York Post szerdán nyilvánosságra hozta Joe Biden fiának, Hunter Bidennek egyes leveleit az ukrajnai Burisma-kapcsolatokról. Joe Biden kampánystábja tiltakozott és visszautasította, hogy a demokraták elnökjelöltjének közvetlen kapcsolatai lettek volna az energetikai céggel. A Twitter korábban betiltotta a levelek közlését, amit a cég vezérigazgatója elfogadhatatlannak tart.

Joe Biden két fiával, Hunterrel (bal) és Beauval (jobb)Fotó: AFP
Joe Biden két fiával, Hunterrel (bal) és Beauval (jobb)Fotó: AFP

A levelekből az derül ki, hogy az akkor még Barack Obama alelnökeként dolgozó Bident fia úgy mutatta be a cég legfőbb vezetőinek, hogy apja nyomást tudjon gyakorolni, hogy rúgják ki az energetikai cég korrupciós ügyeit vizsgáló főügyészt. Hunter Biden 2014-től volt a Burisma igazgatótanácsának a tagja, mindezért havi 50 ezer dolláros fizetést kapott. Az egyik kiszivárgott levélben az egyik igazgatótanácsi tag köszöni meg Hunter Bidennek, hogy bemutatta neki az édesapját. Vadim Pozsarszkij egy évvel korábban pedig azzal kereste Hunter Bident, hogy segítsen neki bevetni a befolyását az ukrán cég érdekében. Joe Biden korábban tagadta, hogy beszélt volna a fiával annak üzleti ügyeiről. A képek kiszivárgása után visszautasították, hogy Joe Bidennek üzleti kapcsolata lett volna a Burismával.

„Átnéztük Joe Biden akkori hivatalos találkozóinak napirendjét, és soha nem került sor arra a találkozóra, amelyről a New York Post írt” – jelentette ki szerdán este Andrew Bates, a Biden-kampány szóvivője az MTI szerint. Biden stábja egyébként kifogásolta, hogy a New York Post meg sem kereste őket a levelek miatt.

Az eset furcsasága, hogy a Twitter egy ideig blokkolta a belső levelezését közlését, amivel kapcsolatban Jack Dorsey, a Twitter elnök-vezérigazgatója közleményt adott ki, és elfogadhatatlan, hibás döntésként reagált saját cége döntésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!