Egy olasz nő munkahelyi féltékenységből hónapokon át mérgezte kolléganője kávéját

2020. október 15. – 14:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az olasz Mariangela Cerrato kilenc hónapon át mérgezte kávézás közben kolléganőjét, hogy lerontsa annak munkahelyi teljesítményét. Cerrato lebukott, négyéves börtönbüntetést kapott, írja a Sky News.

Cerrato a piedmonti régióban található Brában dolgozott egy biztosítási cégnél, ahol azt pletykálták, leépítések jönnek. A nő azzal akarta bebiztosítani állását, hogy a hasonló poszton dolgozó kolléganőjének teljesítményét lerontja.

Cerrato ehhez a kimerültséget, szédülést, izomfájdalmat okozó benzodiazepin nevű gyógyszert választotta, amit napi rendszerességgel csempészett bele kolléganője kapucsínójába. A szer hatott is, a munkatársa lelassult. Egyszer autójával egy fának is nekihajtott.

Miután az orvosi vizsgálatok semmi rendellenességet nem mutattak ki nála, és ha otthon volt, nem voltak panaszai, kezdett a kávéra gyanakodni. Az is gyanús lett neki, hogy Cerrato milyen lelkesen hívta kávézni.

Az egyik alkalommal nem itta ki teljesen a csészéjét, így mintát tudtak venni a kávéból, amelyben nagy koncentrációban volt jelen a benzodiazepin. Ezután a rendőrség is megfigyelte a nőt, és sikerült lefilmezniük, ahogy Cerrato port szór az italba. Később aztán az is kiderült, hogy a cégnél nem is terveztek leépítéseket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!