Meghalt Trump legnagyobb indiai rajongója, miután böjtölni kezdett az amerikai elnök koronavírus-fertőződése után

2020. október 14. – 16:17

Másolás

Vágólapra másolva

Egy indiai földműves, Bussa Krishna vallásos áhítattal rajongott az Egyesült Államok jelenlegi elnökéért, Donald Trumpot szinte istenként tisztelte. Még egy szobrot is emelt neki a kertjében, ami előtt minden reggel imádkozott. Amikor Trump néhány héttel korábban elkapta a koronavírust, a hír annyira felzaklatta a férfit, hogy abbahagyta az evést, hogy így tanúsítson szolidaritást a kórházba került amerikai elnökkel. Krishna mély depresszióba esett, múlt vasárnap pedig hirtelen szívleállás miatt meghalt, írja a New York Times.

Krishna a megszállottságával kisebb híresség lett hazájában. Unokatestvére azt mondta róla, hogy fizikailag fitt volt, nem voltak egészségügyi problémái, és szívbetegsége sem volt. Szerinte nincs bizonyíték arra, hogy halálának köze lenne a böjtjéhez. A harmincas éveiben járó, özvegy férfi Telangana államban, Konne faluban élt, és nagyjából négy éve lett az amerikai elnök megszállot híve. A rajongása állítólag azzal kezdődött, hogy álmában megjelent neki Trump, és azt mondta, hogy az indiai krikettválogatott győzni fog a nagy rivális pakisztáni válogatott ellen. Másnap az indiai csapat valóban nyert, Krishna ettől kezdve kezdte el imádni őt. Ahogy a Trump iránti rajongása fokozódott, minden pénteken böjtölni kezdett, a kertjében pedig egy szentélyt is emelt emelt a tiszteletére.

Bussa KrishnaFotó: Lisa Shumaker / Reuters/Vinod Babu/File Photo
Bussa KrishnaFotó: Lisa Shumaker / Reuters/Vinod Babu/File Photo

Krishna mindvégig megőrize a hitét, amikor megtudta, hogy Trump elkapta a koronavírust, bezárkózott a szobájába, és nem fogadott el ételt. „Megpróbáltuk rávenni, hogy egyen, de alig evett valamit” – mondta a férfi unokatestvére. Vasárnap a szervezete összeomlott, a rokonai kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

India egyes részein egészen nagy Donald Trump támogatottsága, egy februári felmérés szerint az indiaiak 56 százaléka gondolja úgy, hogy Trump helyesen cselekszik a világ ügyeiben.

Ide kattintva olvashatók a Telex legfrissebb hírei.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!