Beperli a Melania Trumpról könyvet író extanácsadót az amerikai igazságügyi minisztérium

2020. október 14. – 06:16

frissítve

Beperli a Melania Trumpról könyvet író extanácsadót az amerikai igazságügyi minisztérium

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai igazságügyi minisztérium pert indít Stephanie Winston Wolkoff ellen, mert Melania Trump volt tanácsadója a first ladyről írott könyvében megszegte a titoktartásra szerződésben vállalt kötelezettségét – írja az MTI.

A minisztérium azt is kérte az ügyben eljáró bíróságtól, hogy a könyv eladásából, továbbá esetleges megfilmesítéséből származó bevételeket utaltassa át egy kormányzati vagyonkezelői alapítványhoz, onnan pedig a pénzügyminisztériumba kerüljenek majd.

Ide kattintva olvashatók a Telex legfrissebb hírei.

Stephanie Winston Wolkoff korábban – még Donald Trump elnökké választása előtt – baráti viszonyt ápolt Melania Trumppal, akinek később tanácsadója is lett a Fehér Házban. A Melania és én: barátságom felemelkedése és bukása a first ladyvel című könyv, amely az elnöki család szennyesét teregeti ki, hat hete jelent meg.

A szlovén születésű egykori topmodellről írt könyvét Stephanie Winston Wolkoff nemrég azzal reklámozta, hogy nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen Melania Trump a karácsony és a férje menekültpolitikája miatt dühöng.

Az 50 éves, egyébként rendezvényszervezéssel foglalkozó Winston Wolkoff kedden este kiadott egy közleményt, amely szerint ő eleget tett a Melania Trumppal kötött megállapodása valamennyi passzusának, ám a titoktartási kötelezettségvállalása véget ért „amikor a Fehér Ház felmondta a megállapodást”.

Az elnök és a first lady az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumát használja fel, hogy elhallgattasson engem, és ez az amerikai alkotmány (szólásszabadságról szóló) első kiegészítésének megsértése és kirívó kormányzati visszaélés a saját személyes érdekek és célok érdekében

– írta a közleményében.

Az igazságügyi tárca a benyújtott panaszában egyébként azzal érvelt, hogy a first lady hagyományos közszereplői mivolta okán jogosult a panasz ügyében eljárni. Ez a hagyomány Martha Washingtonig, az Egyesült Államok első elnökének, George Washingtonnak a hitveséig nyúlik vissza.

(Borítókép: A Melania és én: barátságom felemelkedése és bukása a first ladyvel című könyv a Barnes & Noble könyvesbolt kirakatában, New Yorkban, 2020. szeptember 1-jén – Fotó: TIMOTHY A. CLARY / AFP)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!