Oroszországban alig maradt kórházi hely a koronavírusos betegeknek

2020. október 13. – 19:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírussal fertőzöttek ellátására fenntartott ágyak 90 százaléka betelt Oroszországban. Egy-egy régióban már egyáltalán nem maradt hely, miközben a naponta már több mint 13 ezer új fertőzést regisztrálnak.

A koronavírussal fertőzötteket ellátó kórházak kapacitásának végéhez közeledik Oroszország – ismerte el az Interfax szerint egészségügyi miniszter helyettese kedden. Oleg Gridnyov szavai alapján ez a maradék tíz százalék – amely egyes régiókban alig egy százalék – rövid időn belül betelhet, mivel a járvány terjedésének sebessége napok óta rekordokat dönt, 13 ezer feletti értékekkel. Eközben hétezer embert engedtek ki gyógyultan a kórházakból. A 12,7 milliós Moszkvában az elmúlt 24 órában 4318 megbetegedést regisztráltak, a 7,7 milliós Moszkva megyében további 420-at.

A 143 milliós Oroszországban 1,32 millió megbetegedést regisztráltak a betegség megjelenése óta, 1,03 millió ember gyógyult meg. A megbetegedések számához képest továbbra is alacsony a halálozások száma, de már így is csaknem 23 ezer. Az elmúlt napon 244 fertőzött ember vesztette életét.

Ide kattintva olvashatók a Telex legfrissebb hírei.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!