A világon 825 millió embert sújt a krónikus éhezés vagy az éhínség

2020. október 12. – 14:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy 690 millió embert érint világszerte krónikus éhezés, és további 135 millió embert sújt akut éhínség a hétfőn nyilvánosságra hozott világéhezési index szerint, írta az MTI.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Az éhínség és az alultápláltság a világ 50 országában jelent problémát. Ezek körül 14 országban a helyzet csak rosszabbodott 2012 óta – közölte a Welthungerhilfe német élelmezési segélyszervezet.

Élelmiszer-segélyt dobnak le Dél-Szudában (Tony Karumba/AFP)
Élelmiszer-segélyt dobnak le Dél-Szudában (Tony Karumba/AFP)

Félő, hogy a koronavírus-járvány csak ront a helyzeten, még több ember éhezhet világszerte a szervezet szerint. Afrikában a Szaharától délre eső régiókban, illetve Dél-Ázsiában már a pandémia előtt is aggasztó volt a helyzet – mutatott rá Marlehn Thieme, a Welthungerhilfe elnöke, hozzátéve, hogy a klímaváltozás miatt egyre súlyosabb aszályok is várhatók.

A német segélyszervezet attól tart, hogy nem lesz teljesíthető az ENSZ-nek az a célkitűzése, hogy 2030-ra a világon mindenhol teljesen felszámolják az éhezést. Ha a világ továbbra is ennyit tesz az éhezés ellen, mint most, akkor 2030-ban 37 országban még mindig gondot fog okozni a súlyos élelmiszerhiány – mondta Marlehn Thieme.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!