Kurz osztrák kancellár biztonságos síszezonra számít

2020. október 10. – 07:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szabadban síelni lehet, csak a mulatságokról kell lemondani. Hiszen ott szoktak támadni a szuperfertőzők.

Biztonságban lesznek a turisták Ausztriában a közelgő téli turisztikai szezonban a koronavírus-járvány ellenére – mondta Sebastian Kurz osztrák kancellár a Bild című német napilapnak nyilatkozva pénteken. Az MTI összefoglalója idézi a kancellárt, aki szerint

„Úgy lesz megszervezve a téli turizmus Ausztriában, hogy az biztonságos legyen”

Ausztria azon szerencsés országok közé tartozik, ahol a nyári mellett a téli szezon is erős az idegenforgalomban, nyilván a politikus nem szeretné, hogy ez az idény kiessen a turizmusból. Csakhogy tavaly, az egyik luxusparadicsom, a tehetős fiatalok által látogatott Ischgl szinte a jelképe lett a vírus terjedésének, annyian fertőződtek meg.

Kurz az utazási figyelmeztetéseket ugyanakkor kihívásnak nevezte. Több ország ugyanis figyelmeztetést adott ki Bécsre és más osztrák régiókra a fertőzöttek számának megugrása miatt, ami aggályokat vetett fel Ausztria kulcsfontosságú turisztikai ágazatával kapcsolatban.

Az osztrák kormány ezért szigorú maszkviselési kötelezettséget írt elő és korlátozta a magán-összejöveteleket. Dacára annak, hogy a márciusban kialakult járványgócban sok turista elkapta a koronavírust, Kurz máshol látja a fertőzésveszélyt. Mint mondta, ez a bulikon, az esküvőkön és családi ünnepeken magasabb, mint a sípályákon vagy a szabadban.

Ischglben is az emberek többsége a sípályáktól távoli mulatságokon fertőződött meg. Az osztrák kormány egyébként szeptember végén betiltotta a bulizást a sípályáknál a következő téli szezonban, és 10 főre korlátozta a magánrendezvények résztvevőinek létszámát a koronavírus-fertőzés terjedése elleni fellépés részeként. Kurz szerint ezekkel az intézkedésekkel hosszú és sikeres szezont zárhatnak az osztrák sípályák.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!