Gyalogsági ásóval támadtak egy zsidó diákra egy hamburgi zsinagóga előtt

2020. október 4. – 21:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gyalogsági ásóval rátámadt egy katonai ruhát viselő férfi egy zsidó diákra vasárnap délután egy hamburgi zsinagóga előtt. A támadót a zsinagóga közösségének biztonsági szolgálata elfogta, az áldozatot súlyos fejsérüléssel szállították kórházba.

Az esetről beszámoló Süddeutsche Zeitung a Norddeutscher Rundfunkkal (NDR) és a Westdeutscher Rundfunkkal (WDR) közösen működtetett tényfeltáró munkacsoportjának értesülése alapján nyilvánvaló antiszemita támadásként említi a vasárnapi támadást, amely a egutóbbi súlyos németországi antiszemita bűncselekmény, a hallei zsinagóga elleni tavaly októberi fegyveres támadás évfordulójához közeli időpontban történt. Hozzátették, hogy a támadó öltözéke is a 2019. október 9-én történt esetet idézi, szemlézi a német lapot az MTI.

A hamburgi rendőrség vasárnap esti közleménye szerint őrizetbe vettek egy 29 éves, a német hadsereg (Bundeswehr) egyenruhájához hasonlító öltözéket viselő német férfit, aki egy összecsukható ásóval rátámadt egy 26 éves férfira a helyi zsidó közösség temploma (Synagoge Hohe Weide) előtt.

A 2019-es hallei támadás elkövetője más terrorcselekményeket próbált meg utánozni, de sem a zsinagógába, sem a temetőbe nem jutott be. A német férfi, aki a támadás előtt az interneten közölte szándékát és közzétett egy kiáltványt, a meghiúsult támadás után az utcán hátulról lelőtt egy fiatal nőt, aki éppen arra járt, majd autójával egy közeli török büféhez hajtott, amelyben lelőtt egy férfit, és elmenekült. Menekülés közben tűzpárbajba került a rendőrökkel, és megsebesült. Egy közeli településen ismét lövöldözni kezdett, két embert megsebesített, gépkocsiját hátrahagyta és elrabolt egy taxit. Végül Hallétól nagyjából 30 kilométerre fogták el, miután nekihajtott egy teherautónak.

(A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!