Felgyújtotta magát egy orosz újságíró

2020. október 2. – 16:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt Irina Szlavina orosz újságíró, miután felgyújtotta magát a belügyminisztérium Nyizsnyij Novgorod-i kirendeltsége előtt pénteken. Egy nappal korábban a rendőrség átkutatta a lakását, írja a Reuters helyi forrásokra hivatkozva.

Szlavina egy kis helyi újság, a Koza Press főszerkesztője volt. Egy nappal korábban arról számolt be közösségi oldalán, hogy rendőrök és nyomozók kutatták át a lakását, ahol állítása szerint a Nyitott Oroszország nevű ellenzéki csoporthoz köthető röpcédulákat, brosúrákat és számlákat kerestek. A csoportot a Kreml egyik fő kritikusa, Mihail Hodorkovszkij finanszírozza. Emellett a rendőrök Szlavina és lánya laptopjait, valamint férje mobiltelefonját is lefoglalták. A nő a Facebook-oldalán előzőleg azt írta, az Oroszországi Föderációt okolják a haláláért.

Az orosz nyomozóbizottság közleménye alapján előzetes vizsgálatot indítottak, miután egy nő súlyosan megégett holttestét találták Nyizsnyij Novgorod belvárosában, ám Irina Szlavinát nem nevezik meg. Az orosz ellenzék több tagja is megszólalt az újságíró halála után. Dmitrij Gudkov ellenzéki politikus azt írta Instagram-oldalán, hogy az elmúlt években a biztonsági tisztviselők elképesztő üldöztetésnek vetették alá Szlavinát az ellenzéki véleménye miatt.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!