Élő adásban gyújtotta fel volt férje a kínai vloggert

2020. október 2. – 12:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Benzinnel öntötte le, majd felgyújtotta volt férje az egyik népszerű kínai influenszert, Lamut. A nő szeptember 14-én, élő adásban volt a Douyin nevű felületen, ami lényegében a kínai TikToknak felel meg, amikor volt férje megtámadta. A teste 90%-án megégett nő két héttel később meghalt, írja a BBC.

A 30 éves influenszernek több százezer követője volt, videóit pedig több millióan like-olták, fő témája a városi élet volt, videóiban pedig rendre smink nélkül jelent meg.

Lamu halála ismét előtérbe hozta Kínában a családon belüli erőszakot övező vitát. A nőt megölő exférj, a kínai lapokban csak Tang keresztnéven emlegetett férfi erőszakos múltja közismert volt az ismerősök körében. A családtagok szerint a férfi többször is megverte korábbi feleségét, aki ugyan májusban elvált tőle, ám mivel a férfi azzal fenyegette, hogy megöli két gyerekük közül az egyiket, ha nem megy újra hozzá, Lamu végül ismét belement a házasságba, ám rövid idő után ismét elmenekült férjétől.

A férfi nem hagyott fel az erőszakos viselkedéssel, és állítólag a nő lánytestvérét is megverte, hogy elárulják neki, hol rejtőzik a felesége. Az erőszakos esetet újabb válás követte, ám sem ez, sem az nem vezetett eredményre, hogy a bíróság mindkét gyerek felügyeletét a nőre bízta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!