Az EP alelnöke csak Orbán Viktort éheztetné ki pénzügyileg

2020. október 2. – 11:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Parlament alelnöke szerint az egyik német lap rossz idézetet közölt tőle, ő ugyanis nem azt mondta, hogy Lengyelországot és Magyarországot kellene pénzügyileg kiéheztetni, hanem Orbán Viktort – írta közleményben Katarina Barley a 24.hu-nak.

Az alelnök a Deutschlandfunk hibájára hivatkozott, amit a lap el is ismert a helyreigazítási oldalán.

„Az Európai Unió a demokrácia és a jogállam értékein alapszik. Orbán Viktor fideszes kormánya egyre több másik tagállami kormánnyal együtt rendszerszinten ássa alá az Európai Unió alapértékeit. Minden uniós állampolgár érdeke, hogy az uniós források ne azokat a kormányokat gazdagítsák, amelyek nyíltan támadják az alapvető értékeket és közben a haverjaikat juttatják uniós pénzhez”

– írta Barley.

„Orbán Viktor nem csak az európai adófizetőket csapja be, hanem elsősorban a magyar népet. A mi javaslatunk azt jelentené, hogy a támogatások megvágása nem a népet érintené, amelynek leginkább szüksége van ezekre a támogatásokra, hanem a kormányokat. Az Európai Parlament ragaszkodik egy olyan pénzügyi szankciós mechanizmushoz, ami működik. Az alapvető értékek megsértésének szankcionálása a félrevezető kormányokat kell érintenie, nem a népet”– tette hozzá.

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa egyébként a német szövetségi kormány korábbi igazságügyi minisztere is, most pedig az EP alelnöke és a LIBE, vagyis az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság tagja, amely sokat foglalkozik a magyar jogállam ügyével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!