Újabb rakétatámadás érte a bagdadi reptér környékét

2020. szeptember 28. – 18:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Öten meghaltak, ketten pedig megsebesültek, miután két rakéta csapódott be a bagdadi nemzetközi repülőtér közelében — jelentette be hétfőn az iraki hadsereg, írja az MTI.

A magukat megnevezni nem kívánó biztonsági források szerint a Katyusa típusú rakéták célpontja a repülőtér volt, ám azok végül egy közeli lakónegyedben csapódtak be. Hozzátették, hogy a támadást vélhetően az egyik bagdadi lakónegyedből indították, a halálos áldozatok közt gyerek is van.

Az elmúlt hónapokban többször érte rakétatámadás a repülőteret és környékét, de ez az első eset, hogy a támadás halálos áldozatokat is követelt. Emellett az idén több rakétatámadás érte a parlamentnek, a minisztériumoknak és a nagykövetségeknek helyt adó bagdadi Zöld Zóna területét is.

Júliusban rakétatámadást követtek el a Bagdadtól mintegy húsz kilométerre északra található Tadzsi támaszpont ellen is, amelyen amerikai katonák is szolgálnak. Washington szerint a támadásokat Irán által támogatott síita szervezetek követik el, de Irán ezeket egyetlen alkalommal sem kommentálta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!