Távozik a Telextől Dull Szabolcs volt főszerkesztő

2024. január 19. – 11:21

Távozik a Telextől Dull Szabolcs volt főszerkesztő
Dull Szabolcs – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Minden tisztségéről lemondott és távozik a Telextől Dull Szabolcs volt főszerkesztő.

A Telex születésének egyik fontos momentuma volt, hogy Szabolcsot az előző munkahelyünkről, az Indextől eltávolították, miután nem volt hajlandó asszisztálni kormányközeli, kétes hírnevű és szándékú figurák ötleteihez. Távozása után mondott fel lényegében az egész stáb. Akkor azt mondta, „ne hallgassunk!”, és ennek a jegyében jött létre nem sokkal később a Telex.

Szabolcs az előző munkahelyünk munkajogi kötöttségeiből kiszabadulva lett a Telex egyik, majd később az egyszemélyes főszerkesztője. A kezdetektől kezdve szerepe volt abban, hogy a Telex mára, három év alatt az ország egyik legmeghatározóbb híroldala lett.

Szabolcs kezdeményezésére nyáron a főszerkesztői-igazgatói posztját szétválasztottuk, és új főszerkesztőnk lett. Szabolcs azóta a Telex igazgatóságában, illetve a Telex Akadémia szakmai vezetőjeként dolgozott, de az újraformált és kibővült csapatban nem találtuk meg a helyét, emiatt távozik most tőlünk.

Szabolcs a Telexben és a Telex Akadémián betöltött összes pozíciójáról lemondott, a Telex alapítványának alapítói jogait átadta, a Telexben lévő tulajdonrésze pedig a céghez kerül vissza.

Szabolcsnak sok sikert kívánunk, bármit is csinál majd a jövőben. Az olvasóknak pedig megígérhetjük, hogy az alapításkor kitűzött célunk nem változott, és nem is fog: pártoktól, politikai oldalaktól, gazdasági hatalmaktól független, szabadon és szakmai alapokon működő, sokakat érdeklő és elérő híroldalt csinálunk a jövőben is.

Köszi, Szabi, szia, Szabi!