Új főszerkesztő a Telex élén

2023. június 2. – 16:30

Új főszerkesztő a Telex élén
Német Tamás – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Változtatunk a Telex működésén. Mától Német Tamás a Telex új főszerkesztője, mivel Dull Szabolcs főszerkesztői-igazgatói posztját a saját kezdeményezésére szétválasztjuk.

Tamás a Telex egyik legismertebb arca, eddig szerkesztőként, a politikai, gazdasági, közéleti témákkal foglalkozó rovat egyik vezetője volt. Vezetésével az a cél, hogy a Telex tartalmi kínálata tovább erősödjön, színesedjen, új megközelítéssel készüljenek fontos témákról cikkek. Tamást az összes szerkesztő és a cégvezetés is támogatja, és a szokásainknak megfelelően a végső kinevezése előtt a teljes szerkesztőség véleményt nyilvánított a döntésről. A 94 szavazásra jogosultból 91 támogató szavazatot kapott, egy ember nem szavazott, ketten nemmel szavaztak.

„Az elmúlt időszakban több, a szervezetnek és nekünk, a szerkesztőség tagjainak személyesen is fontos ember távozott a Telexből. Alapból is, de ennek fényében pláne pontosan tudom, mekkora feladat és felelősség ezt a munkát elvállalni, és azt is, mekkora lépés ez a saját életemben. A most megkapott szerkesztőségi bizalommal, a szerkesztői kör támogatásával és segítségével azonban bízom abban, hogy valódi közösségként folytathatjuk az eddigi munkát, és egy szabad, fejlődő, a magyar sajtópiacon kiemelkedő újságot készíthetünk” – mondta Német Tamás.

Dull Szabolcs szakmai igazgatóként a Telex igazgatóságában dolgozik a jövőben is, illetve a Telex Akadémia szakmai vezetőjeként folytatja. „A Telex az elmúlt két és fél évben az ország megkerülhetetlen újságja lett, naponta több mint félmillióan olvassák. A Telex az elmúlt két és fél évben hihetetlen sokat fejlődött, az újsággal kapcsolatos operatív feladatok annyira megszaporodtak, hogy örömmel adom át a főszerkesztői posztot olyan kollégának és barátnak, Német Tominak, aki a telexes csapattal tovább folytatja a megkezdett munkát, hogy továbbra is az ország egyik első számú hírforrása lehessünk. Én pedig, ahogy eddig is, igazgatósági tagként mindent megteszek a Telex sikeréért.”

Két héttel ezelőtt távozott a Telextől Tóth-Biró Marianna, aki főszerkesztő-helyettesként dolgozott eddig velünk. Eddigi munkáját köszönjük!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől