Elindult a webshopunk!

2021. október 15. – 16:14

frissítve

Elindult a webshopunk!
Fotó: Szombat Éva / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A mai napon elindítottuk a Telex Shopot, a Telex online áruházát, ahol mindenféle, hozzánk kötődő termékeket lehet megvásárolni, ezzel is támogatva a működésünket.

A boltot ezen a linken lehet elérni, és ha az előző rövid mondat nem volt elég meggyőző arról, hogy érdemes benézni, akkor mindenképpen érdemes kicsit tovább olvasni ezt a cikket.

A boltunkban jelenleg a Telex első könyve, a Telextárcákból készült A fukusimai búvár és más novellák című novelláskötet – aminek most vasárnap lesz a bemutatója a Margó Fesztiválon – mellett pólókat, füzeteket, táskákat lehet megvásárolni. A boltban kapható termékek több szempontból is különlegesek, kezdve azzal, hogy kézzel készülnek, fenntartható, biopamut anyagokra.

A másik érdekesség, hogy alapvetően kollekciókban gondolkodunk a boltban kapható termékeket illetően, vagyis amit most meg lehet venni, azt csak addig lehet megvenni, amíg tart a készlet, később már nem lesz rá lehetőség.

Fotó: Szombat Éva / Telex
Fotó: Szombat Éva / Telex

Az indulásra két kollekcióval készültünk. A Ne hallgassunk! kollekció mintája Dull Szabolcs 2020. szeptember 18-án Potsdamban elmondott beszédéből született. A beszédet még a Telex indulása előtt tartotta, amikor az indulásunkra gyűjtöttük a közösségi támogatásokat, a beszéd apropója pedig az volt, hogy megkapott egy rangos német sajtódíjat. A Telex történetének szimbolikus kifejezése a „Ne hallgassunk!” ezért született ez a kollekció.

A másik, a telexgépes kollekció természetesen eléggé adta magát a Telex neve miatt is. A különféle kommunikációinkban visszatérő elem a mára teljesen eltűnt telexgép megjelenítése. A kollekcióban kétféle mintával találkozhattok. Van egy sima telexgép, illetve egy vadul dolgozó társa is, ami úgy prüszköli magából a papírt, ahogy a Telexen nap mint nap pörögnek ki az újabb és újabb hírek. De akadnak természetesen kollekciókon kívüli termékek, ezeket is érdemes felfedezni.

A termékeket Foxpost automatákba szállítjuk ki, tehát hagyományos személyes átvétel és pontos címre szállítás sincs. Azért döntöttünk emellett a szállítási mód mellett, mert az egész shop esetében igyekeztünk a lehető leginkább környezetkímélő megoldásokat választani. Az országosan most már több száz helyen elérhető automatákba szállítás található szerintünk a kényelmes átvétel és a minél kevesebb fölöslegesen megtett kilométer által képzett halmazok metszetében. Az első ötezer megrendelésnek még szállítási költsége sincs!

A boltban kapható termékek megvásárlásával a munkánkat támogatod, ezért a termékek árazása is ennek megfelelően alakul. Igyekeztünk azért itt is megtalálni az optimumot, és olyan árakat szabni, amelyek nem lógnak ki túlságosan a bolti árakból, különösen, ha azt nézzük, hogy kézzel készült, limitált példányszámú termékekről van szó.

De nem is szaporítanánk tovább a szót, nézzetek szét a boltunkban, és vásároljatok telexes temékeket akár magatoknak, akár ajándékba!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!