A fukusimai búvár – megjelent a Telex első könyve

2021. október 9. – 16:26

frissítve

A fukusimai búvár – megjelent a Telex első könyve

Másolás

Vágólapra másolva

Gyerekkori álmok, édes és keserű múltidézés. Rettegő nők. Kézműves sörrel találkozó közmunkások. Egy asszony, aki három üveggel vesz mindennap, a pénteki ember, aki enyhíti a karanténmagányt, a főnök, aki tudja a víziót, csak a nevünket nem. Egy fahíd, amiről nem tudjuk, elválaszt vagy összeköt.

Többek között ezekről is szól az első Telex-könyv, amely a napokban jelenik meg, és amit október 17-én a Margó Fesztiválon mutatunk be. A fukusimai búvár és más novellák című kötetünk a tavaly decemberben indult Telextárcák sorozatból válogatott írások mellett öt eddig még sehol nem publikált novellát is tartalmaz.

Az antológiában összesen huszonhárom kortárs író huszonnyolc novellája olvasható. A szerzők között ott vannak a kortárs magyar prózairodalom legismertebb szerzői, köztük A fehér király című regényével világhírűvé lett Dragomán György vagy a közelmúltban svájci irodalmi díjban részesült Bán Zsófia. A teljes névsor abc-sorrendben: Bán Zsófia, Benedek Szabolcs, Biró Zsombor, Cserna-Szabó András, Dragomán György, Egressy Zoltán, Grecsó Krisztián, Haász János, Harag Anita, Háy János, Kalapos Éva, Kiss László, Kiss Tibor Noé, Lackfi János, Mán-Várhegyi Réka, Maros András, Mécs Anna, Méhes Károly, Szabó T. Anna, Szántó T. Gábor, Szív Ernő, Tóth Krisztina és Vass Norbert. A novellákat Fillér Máté és Rostás Bianka illusztrálta, a kötet olvasószerkesztője Rácz Attila.

A könyv bemutatója október 17-én délután 15.15-kor kezdődik a Margón, a részleteket megtalálja a program Facebook-eseményének leírásában. A kötetről lapunk munkatársa és a könyv szerkesztője, Haász János beszélget a tárcasorozat ötletgazdájával, Dragomán Györggyel és a telexes megjelenés óta már angolra is lefordított címadó novella szerzőjével, Mécs Annával. A könyvbemutató után a Margón a megjelent szerzők dedikálnak is.

A könyv megvehető lesz a bemutató helyszínén, a Margó fesztiválon, utána pedig a Telexen lehet majd online megrendelni, de személyesen is megvásárolható lesz könyvesboltban. A kötet ára 2999 forint.

A Telex.hu nem sokkal a 2020. őszi indulása után felvállalta azt a küldetést, hogy a tárcanovella műfajának és így a kortárs magyar prózaíróknak tartósan, heti rendszerességgel, minden szombaton megjelenési lehetőséget biztosítson az online médiában. Célunk, hogy közelebb vigye a szépirodalmat az olvasók széles táborához. Ennek a törekvésünknek az eredménye a most megjelent könyv is, amely reményeink szerint egy hosszabb sorozat első állomása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!