Keressük a Telex új gyakornokait!

2021. szeptember 30. – 08:41

frissítve

Keressük a Telex új gyakornokait!

Másolás

Vágólapra másolva

Egy héttel, október 21-ig meghosszabbítottuk a jelentkezés határidejét fizetett gyakornokprogramunkra. Olyan fiatal kollégákat keresünk, akik hisznek a korrekt, kritikus, kíváncsi újságírásban, akik lelkes és elkötelezett gyakornokai lesznek a Telexnek. FRISSITÉS: a jelentkezés 2021. október 21-én lezárult!

A program idén novemberben indul, és kilenc hónapig tart – minden gyakornoknak egy tapasztalt telexes lesz a mentora, aki szoros emberfogásban segíti fejlődését. A személyes, támogató mentoráláson kívül heti csoportos gyakorlati képzésben is részt vesznek majd gyakornokaink, szerződést kötünk velük és a program első három hónapját kivéve ösztöndíjat kapnak.

Olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik (tényleg) újságíróként vagy fotóriporterként képzelik el a jövőjüket, akik el tudják magukról képzelni, hogy a program után a Telexben dolgozzanak, akik pontosak, megbízhatóak, jó íráskészséggel rendelkeznek, jól kommunikálnak, rugalmasak, akik bírják a pörgést, akik képesek a magyaron kívül legalább egy, de inkább több nyelven olvasni/fordítani.

Magyarországon rossz bőrben van a szabad sajtó, az elmúlt tíz évben egyre csökkent a hatalmat korrekten ellenőrző szerkesztőségek száma, és egyre több az olyan újság, rádió és tévé, aminek a tulajdonosai kötődnek a politikához, politikusokhoz. A Telex nem ilyen, legfőbb értékeink a korrektség, kritikusság, kíváncsiság és átláthatóság. Olyan gyakornokokat keresünk, akik szívesen tanulnak tőlünk és viszik tovább értékeinket.

Ezekre a feladatkörökre keresünk gyakornokokat, a három különböző jelentkezési lap a három különböző pozícióra kattintva található:

Az újságíró-gyakornok pozícióra többféle fiatalt keresünk, akiket valamelyik lehetőség vonz az alábbiak közül:

  • hazai közélet / hazai politika,
  • külföldi sztorik / külpolitika,
  • gazdaság,
  • életmód / kultúra / irodalom / zene,
  • nagyvárosi vidéki tudósító.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson sztorikat az olvasóinak. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni (Győrben és Szegeden már vannak tudósítóink).

Így, bár a gyakornoki képzésünk a fővárosban zajlik,

olyan gyakornokokat is keresünk most, akik szívesen lennének a Telex pécsi, debreceni, nyíregyházi vagy miskolci tudósítói.

A legidálisabb nekünk az, ha az illető éppen ezekben a városokban, vagy környékükön lakik, jól ismeri a helyi viszonyokat és vállalja, hogy elvégzi nálunk Budapesten a gyakornokprogramot 9 hónapon át, közben lakhatást is biztosítunk neki, aztán visszaköltözik a saját városába, és onnan helyi tudósítóként dolgozik tovább nekünk (ők is ezt a jelentkezési lapot töltsék ki).

A jelentkezés határideje mindenkinek: 2021. október 21. éjfél. (Figyelem! A jelentkezési lapok kitöltése időigényes! – Frissítettük a dátumot, kitoltuk egy héttel a korábbi október 15-i határidőhöz képest a jelentkezést!)

Itt láthatóak előző (még korábbi munkahelyünkön zajló) gyakornokprogramunk résztvevői közül páran, akik mára mind a Telex munkatársai:

Pál Tamás, Világi Máté, Csatári Flóra, Dömötör Bálint, Marjanovic Mira, Cseke Balázs, Bozzay Balázs. Fotó: Németh Péter
Pál Tamás, Világi Máté, Csatári Flóra, Dömötör Bálint, Marjanovic Mira, Cseke Balázs, Bozzay Balázs. Fotó: Németh Péter

A jelentkezés feltételei – kérjük, csak olyanok jelentkezzenek, akik ezt mind vállalni tudják:

  • legalább 18 éves életkor,
  • hiánytalanul és pontosan, az instrukcióknak megfelelően kitöltött jelentkezési lap és az abban szereplő összes tesztfeladat megoldása,
  • a jelentkezési lapon található adatkezelési nyilatkozat ismerete és elfogadása,
  • részvétel a 9 hónapos gyakornoki program teljes egészén a budapesti szerkesztőségünkben,
  • az első hét hónapban heti 3 nap munkát tudnak vállalni, az utolsó két hónapban pedig heti 4 napot.

A válogatási folyamat háromkörös.

Egy jelentkező akár mind a három jelentkezési lapot kitöltheti, ha szeretné.

A határidő után küldött jelentkezéseket nem tudjuk befogadni, és a nem megfelelően kitöltött jelentkezési lapokat sem. Ha bármilyen kérdése van a gyakornokprogrammal kapcsolatban, a hello@nehallgass.hu emailcímen tegye fel.

A gyakornokprogram létrejöttéhez hozzájárultak: a Telex támogatói, a finn Helsingin Sanomat Foundation, az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége és a Holland Királyság budapesti nagykövetsége. Nagyon köszönjük nekik!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!