Hat pap és több politikus gyűlt össze gázórát avatni egy moldvai településen

2022. április 19. – 12:02

Hat pap és több politikus gyűlt össze gázórát avatni egy moldvai településen
Az ünnepélyes esemény egyik pillanata – Forrás: Costel Șoptică Facebook oldala
Vig Emese
Vig Emese
Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

Történelmi pillanatnak nevezték a község gázhálózatának átadását.

A Botoșani megyei Frumușica községben „történelmi” pillanatokat örökítettek meg a falu elöljárói: 2022 áprilisában átadták a település gázhálózatát, és az ünnepélyes alkalomra az egyház is kivonult. A földgázvezeték egyelőre a helyi iskolába van bekötve, de hamarosan a háztartásokba is bevezetik gázt. A moldvai község polgármestere a saját születésnapját választotta az avatóra, amelyre nemcsak az ortodox papokat, hanem népviseletbe öltöztetett gyerekeket is kivezényeltek.

Az eseményen a szalagvágás után a papok felszentelték a gázórát – számol be a Botoșani Necenzurat című helyi kiadvány. A területi liberális vezető, Costel Șoptică Facebook-bejegyzése szerint egy „történelmi” pillanat volt ez a falu életében. A mintegy 5600 lakosú község gázcsatlakozását „nagyszerű ajándéknak” nevezte, amelyet „Constantin Bălășanu polgármester a születésnapjára készített a község polgárainak”. „Ma Frumușicában #TÖRTÉNELEM íródott” – írta ki a politikus, és több fotót is megosztott a jeles eseményről.

A közzétett fotók arról tanúskodnak, hogy a gázóra-szentelőn hat pap volt jelen. Az ünnepi eseményen nem maradt el a szalagvágás momentuma sem: a jelenlévő közéleti személyiségek nagy csinnadratta közepette vágták el a gázóra fölé helyezett szalagot. „Gratulálunk a frumușicai községháza csapatának, a munkát végző építőnek és nem utolsósorban Constantin Bălășanu polgármesternek. Ugyanakkor boldog születésnapot, jó egészséget, kemény munkát és sok sikert kívánok az általa képviselt közösség számára feltétlenül szükséges projektek megvalósításában!!!” – olvasható a liberális politikus bejegyzésében.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom