Hat pap és több politikus gyűlt össze gázórát avatni egy moldvai településen

2022. április 19. – 12:02

Hat pap és több politikus gyűlt össze gázórát avatni egy moldvai településen
Az ünnepélyes esemény egyik pillanata – Forrás: Costel Șoptică Facebook oldala
Vig Emese
Vig Emese
Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

Történelmi pillanatnak nevezték a község gázhálózatának átadását.

A Botoșani megyei Frumușica községben „történelmi” pillanatokat örökítettek meg a falu elöljárói: 2022 áprilisában átadták a település gázhálózatát, és az ünnepélyes alkalomra az egyház is kivonult. A földgázvezeték egyelőre a helyi iskolába van bekötve, de hamarosan a háztartásokba is bevezetik gázt. A moldvai község polgármestere a saját születésnapját választotta az avatóra, amelyre nemcsak az ortodox papokat, hanem népviseletbe öltöztetett gyerekeket is kivezényeltek.

Az eseményen a szalagvágás után a papok felszentelték a gázórát – számol be a Botoșani Necenzurat című helyi kiadvány. A területi liberális vezető, Costel Șoptică Facebook-bejegyzése szerint egy „történelmi” pillanat volt ez a falu életében. A mintegy 5600 lakosú község gázcsatlakozását „nagyszerű ajándéknak” nevezte, amelyet „Constantin Bălășanu polgármester a születésnapjára készített a község polgárainak”. „Ma Frumușicában #TÖRTÉNELEM íródott” – írta ki a politikus, és több fotót is megosztott a jeles eseményről.

A közzétett fotók arról tanúskodnak, hogy a gázóra-szentelőn hat pap volt jelen. Az ünnepi eseményen nem maradt el a szalagvágás momentuma sem: a jelenlévő közéleti személyiségek nagy csinnadratta közepette vágták el a gázóra fölé helyezett szalagot. „Gratulálunk a frumușicai községháza csapatának, a munkát végző építőnek és nem utolsósorban Constantin Bălășanu polgármesternek. Ugyanakkor boldog születésnapot, jó egészséget, kemény munkát és sok sikert kívánok az általa képviselt közösség számára feltétlenül szükséges projektek megvalósításában!!!” – olvasható a liberális politikus bejegyzésében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!