Bent ragadtak a látogatók a sanghaji Disneylandben, nem engedik ki őket, amíg nincs negatív Covid-tesztjük

2022. október 31. – 14:05

Bent ragadtak a látogatók a sanghaji Disneylandben, nem engedik ki őket, amíg nincs negatív Covid-tesztjük
A sanghaji Disney – Fotó: Fang Zhe / Xinhua via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A hullámvasút és a játékok üzemelnek, de a sanghaji Disneyland vasárnap váratlanul bezárt, csapdába ejtve a látogatókat. Se ki, se be. A szigorú kínai Covid-szabályozás miatt történt mindez, a családoknak azt mondták, hogy addig nem engedik ki őket a vidámparkból, amíg nem produkálnak negatív teszteket.

Jó páran kritizálták már eddig is a kínai kormány rendkívül szigorú, a koronavírusos fertőzésekhez kapcsolódó korlátozó intézkedéseit, mivel az utóbbi időszakban több millió embert zártak be váratlanul ilyen-olyan helyszínekre kontaktkutatás címszóval. Nemrég a sanghaji IKEA-ból menekültek (volna) pánikszerűen az emberek, de előfordul az is, hogy a munkahelyeikről nem tudnak hazamenni.

A sanghaji Disney-ben szabadulásra várók legalább a világ egyik legboldogabb helyén rekedtek, írja a BBC, a hullámvasutak például továbbra is üzemelnek, pedig magyar idő szerint hajnali négy körül bezárt a létesítmény. A BBC a kínai Weibo közösségi oldal videóira hivatkozva azt írja, a bejelentést követően az emberek a park kapujához rohantak, de azokat már zárva találták.

A sanghaji kormány a WeChat kínai közösségi oldalon közzétett bejegyzésében közölte, hogy a parkba nem engedik be az embereket, és a bent tartózkodók csak akkor távozhatnak, ha negatív teszteredményt produkálnak. Mindenkinek, aki csütörtök óta látogatott el a parkba, három egymást követő napon három negatív teszteredményt kell felmutatnia, írja a BBC.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a park mikor nyitja meg újra kapuit. A sanghaji Disney mindenesetre a megváltott jegyeket hat hónapig érvényesnek tekinti, vagy visszatéríti az árát.

A hirtelen zárás mindössze két nappal azután történt, hogy a park csökkentett kapacitással kezdett el működni, hogy megfeleljen a Covid-intézkedéseknek.

Nem ez az első alkalom, hogy a park váratlanul bezár. Tavaly novemberben 30 000 ember rekedt bent, miután a hatóságok elrendelték, hogy a kontaktnyomozás keretében mindenkit vizsgáljanak meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!