Nem végez koronavírusteszteket keddtől az Országos Mentőszolgálat

2022. április 17. – 21:39

Nem végez koronavírusteszteket keddtől az Országos Mentőszolgálat
Mintát tesztel az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársa az OMSZ Pók utcai szűrőbuszánál Óbudán 2020. november 13-án. Szűrőbuszok is segítik a koronavírus-gyanús esetek kiszűrését – Fotó: Mónus Márton/ MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Mentőszolgálat keddtől nem végez koronavírusteszteket, a hétvégén erről értesítették a háziorvosokat.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság levelét Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő osztotta meg Facebook oldalán. Kunetz az RTL Híradónak telefonon adott interjúban arról beszélt, hogy mentőszolgálat azok számára végezte mintavételt, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudtak elmenni egy központi tesztelőhelyre. Ez a feladat keddtől a háziorvosokra hárul, nekik kell esetlegesen kimenni egy járásképtelen beteghez vagy szociális otthonba, ha felmerül a koronavírus gyanúja. Az RTL Híradó műsorában megszólalt Késmárky András háziorvos is, aki szerint ez a lépés várható volt, mivel ez eddig is egy plusz feladatként hárult a mentősökre.

Az Országos Mentőszolgálat az RTL Híradónak küldött levelében azt írta, hogy a mentőszolgálat az operatív törzs döntése értelmében visszaáll az alaptevékenységeire, a mintavételeket az arra illetékes szolgáltatók végzik majd.

(RTL Híradó)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!