90-szer oltotta be magát egy német férfi, hogy utána eladja az oltási igazolványokat az oltáselleneseknek

2022. április 3. – 15:43

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 60 éves férfi 90-szer felvette Németországban a koronavírus elleni oltást, hogy az így kapott oltási kártyákat aztán áthamisítva eladja olyanoknak, akik nem akarják beoltani magukat, írja az Euronews.

A kelet-német Magdeburg városából származó férfi hónapokon át vette fel az oltásokat, egészen addig, amíg a rendőrök le nem kapcsolták. A férfi ellen oltási igazolványok jogosulatlan kiállítása, illetve okmányhamisítás miatt indítottak eljárást a német hírügynökség, a dpa információi szerint.

A férfit a szászországi Eilenburg egyik oltóközpontjában kapták el, miután sorozatban két nap is megjelent, hogy oltásokat vegyen fel. A rendőrök több üres oltási igazolványt is lefoglaltak a lakásán.

A német rendőrség az elmúlt hónapokban több razziát is lefolytatott oltási igazolványok hamisítása miatt. Németországban sokan megtagadják az oltás felvételét, az igazolvánnyal járó kedvezményeket (így étterembe járást, utazást például) viszont szeretnék megkapni. Az országban hetek óta magas a fertőzöttek száma, a sokáig szigorú német járványügyi szabályozások egy részét ennek ellenére pénteken feloldották.

Szászországban hónapokon át felvonultak az oltásellenesek a szigorú német korlátozások miatt, a lipcsei erőszakba torkolló oltásellenes és vírustagadó demonstrációról novemberben itt írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!