Megugrott a fertőzöttek száma Kínában, lezárják a 17,5 milliós Sencsent

2022. március 14. – 16:49

Másolás

Vágólapra másolva

A járvány kezdete óta most robbant be a legjobban a koronavírus Kínában – írja a Financial Times. Több várost is lezártak, köztük a 17,5 millió lakosú Sencsent, ahol több nagy techcég összeszerelő üzeme is működik.

A város összes gyárát bezárták, az FT szerint a munkások nem hagyhatják el az üzemek területét. A gyárhoz munkásszállók is tartoznak. A hétvégén 5000 új esetet regisztráltak Kínában, ezért a város tömegközlekedése leállt, az éttermek bezártak és a lakosságot arra kérték, hogy maradjanak otthon. Sok új fertőzöttet találtak Csilinben és Sanghajban is, utóbbinak több negyedét is karantén alá helyezték.

Csilinben négy új kórházat és karanténközpontot építenek, ahol összesen 16 ezer beteget tudnak ellátni. Nem akarják Hongkong példáját követni, ahol február végén hirtelen úgy megugrott a fertőzöttek száma, hogy még a kórházak előtt is betegek feküdtek. Erről ebben a cikkben olvashat bővebben.

A sencseni lezárás egyelőre hat naposnak ígérkezik, ami komoly károkat okozhat a globális piacon, így hozzájárulhat az infláció emelkedéséhez. Több mint 30 tajvani techvállalat is március 20-ig zárva tartja az üzemeit a városban.

A kínai tőzsde technológiai indexei nagyot estek a bejelentések után.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!