Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

2022. március 1. – 15:21

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja
Susanne Lackner, a TU Darmstadt szennyvízkezelési professzora vizsgálja a reagenseket. A TU Darmstadt egyike annak a két laboratóriumnak, amelyek szennyvízmintákat szekvenálást végzik Európában Fotó: Arne Dedert / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján, írja az MTI.

A központ azt írta, hogy országos átlagban a korábbi hetekhez képest nagyobb mértékben csökkent a nyolcadik héten a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben, az értékek azonban továbbra is az emelkedett koncentrációtartományba esnek. A vizsgált nagyvárosok közül hét település – Debrecen, Eger, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szombathely és Zalaegerszeg – esetében figyelhető meg csökkenés. A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt kéri, hogy aki még nem tette, éljen az ingyenes védőoltás lehetőségével.

A legfrissebb napi adatok szerint 2037 új fertőzöttet találtak, és 102-en vesztették életüket. Az egy nap alatt elvégzett 4832 tesztnek közel fele pozitív. A járvány kezdete óta összesen 44  051 ember halt meg a koronavírus okozta szövődményekben Magyarországon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!